河北考研

熱點推薦

您現在的位置:首頁 > 考研 > 考試題庫 > 模擬題 >

2021考研英語完形填空基礎練習(3)

2020-02-13 11:38:31| 河北中公教育

考研英語是研究生考試科目中的一大難題,而考研英語完形填空又是考研英語比較難的一部分,從歷年的平均分可看出,每年平均分都在5分左右,低于及格分。復習完形建議高質量練習。今天河北中公教育小編分享“2021考研英語完形填空基礎練習(3)”,希望能給備戰2020考研考生提供幫助。

There is growing interest in East Japan Railway Co. ltd,one of the six companies,created out of the privatized nationa__l__ railway system. In an industry lacking exciting growth1,its plan to use real-estate assets in and around train stations__2__is drawing interest.

In a plan called“Station Renaissance”that it__3__in November,JR East said that it would__4__using its commercial spaces for shops and restaurants,extending them to__5__more suitable for the information age. It wants train stations as pick-up__6__for such goods as books,flowers and groceries__7__over the Internet. In a country where city__8__depend heavily on trains__9__commuting,about 16 million people a day go to its train stations anyway,the company __10__. So,picking up commodities at train stations__11__consumers extra travel and missed home deliveries. JR East already has been using its station__12__stores for this purpose,but it plans to create__13__spaces for the delivery of Internet goods.

The company also plans to introduce __14__cards&mdashknown in Japan as IC cards because they use integrated circuit for__15__information__16__ train tickets and commuter passes__17__the magnetic ones used today,integrating them into a/an __18__pass. This will save the company money,because__19__for IC cards are much less expensive than magnetic systems. Increased use of IC cards should also__20__the space needed for ticket vending.

1.[A] perspectives [B] outlooks [C] prospects [D] spectacles

2.[A] creatively [B] originally [C] authentically [D] initially

3.[A] displayed [B] demonstrated [C] embarked [D] unveiled

4.[A] go beyond [B] set out [C] come around [D] spread over

5.[A] applications [B] enterprises [C] functions [D]performances

6.[A] districts [B] vicinities [C] resorts [D] locations

7.[A] acquired [B] purchased [C] presided [D] attained

8.[A] lodgers [B] tenants [C] dwellers [D] boarders

9.[A] for [B] in [C] of [D] as

10.[A] figures [B] exhibits [C] convinces [D] speculates

11.[A] deprives [B] retrieves [C] spares [D] exempts

12.[A] conjunction [B] convenience [C] department [D] ornament

13.[A] delegated [B] designated [C] devoted [D] dedicated

14.[A] clever [B] smart [C] ingenious [D] intelligent

15.[A] checking [B] gathering [C] holding [D] accommodating

16.[A] as [B] for [C] with [D] of

17.[A] but for [B] as well as [C] instead of [D] more than

18.[A] unique [B] single [C] unitary [D] only

19.[A] devices [B] instruments [C] readers [D] examiners

20.[A] reduce [B] narrow [C] dwarf [D] shrink

答案

1.C 2.A 3.D 4.A 5.C 6.D 7.B 8.C 9.A 10.A

11.C 12.B 13.D 14.B 15.C 16.A 17.C 18.B 19.C 20.A

總體分析

本文介紹了東日本鐵路公司引人關注的新計劃。文章第一段介紹說東日本鐵路公司創造性地利用車站內部及周圍房地產的計劃正引起越來越多人的關注。第二段具體介紹了這一計劃的內容及好處,即適應信息時代的要求,把車站作為網上購物的物品收取地,這樣既為消費者提供了方便,又提高了遞送物品的安全性。第三段介紹了該公司引入智能卡代替目前使用的各種磁卡作車票的計劃及其優點。

全文翻譯

通過國家鐵路系統的私有化創建起來的六大公司之一的東日本鐵路有限公司,正吸引著越來越多人的目光。在一個發展前景不振的行業,它創造性地利用車站內部及周圍的房地產的計劃正引起人們的關注。

東日本鐵路在11月份公布的“車站復興”計劃中說:它將不僅把它的商業空地用于開商店和餐館,而且還要把這些商業空地用于更加適應信息時代的功能上去。它打算把車站作為網上所購物品如書籍、花卉和日用百貨等的收取地。該公司估算,在一個都市人嚴重依賴列車作為上下班交通工具的國度里,每天大約有1600萬人因各種原因來到它的車站。因此,在車站收取物品使消費者節省了路途而且也不像往家里遞送那樣容易丟失。東日本鐵路已經開始把車站的便利店用于這一目的,但它打算為網上貨物的遞送創立專門的空間。

該公司還打算引入智能卡(在日本稱為IC卡,因為它們利用集成電路儲存信息)取代目前使用的磁卡作為車票和定期券,把各種不同的票券合為一體。這將為公司節省資金,因為IC卡的讀卡機比磁系統要便宜的多。IC卡使用的增加還將會減少售票所占用的空間。

 注:本站稿件未經許可不得轉載,轉載請保留出處及源文件地址。
(責任編輯:李希)

免責聲明:本站所提供試題均來源于網友提供或網絡搜集,由本站編輯整理,僅供個人研究、交流學習使用,不涉及商業盈利目的。如涉及版權問題,請聯系本站管理員予以更改或刪除。

微信公眾號
微博二維碼
咨詢電話(9:00-21:00)

400 6300 999

在線客服 點擊咨詢

投訴建議:400 6300 999

亚洲欧美自拍另类制服图区